Artek Kaari Collectie

De Kaari collectie is ontworpen door Rowan en Erwan Bouroullec in 2015. De uitzonderlijk vormgegeven serie designmeubelen is geïnspireerd op een van de grondleggers van het Scandinavisch design en oprichter van Artek, Alvar Aalto. Hij ontwerp meubelen vanuit een herkenbaar element. Het element dat Ronan en Erwan hebben gebruikt is het plat gerolde metalen onderdeel dat terug komt in elk object in de Kaari collectie.
 

Kaari collectie door Ronan & Erwan Bouroullec

Ronan en Erwan Bouroullec kregen van Artek de opdracht een meubelcollectie te ontwerpen die zowel bij de geschiedenis van Artek past als zowel een vernieuwende uitstraling heeft. De innovatie metalen delen in het onderstel werden bij de eerste presentatie al goed ontvangen. Het driehoekige zwart gepoedercoat metalen element is terug te vinden in de gehele Kaari collectie van tafels en wandplanken.

 

kaari collectie
kaari collectie
bouroullec

 

De Artek Kaari serie

Wanneer je kijkt naar de nieuwe Kaari collectie lijkt het alsof je naar iets compleet nieuws kijkt. Gek genoeg is deze impressie niet gebaseerd op nieuwe materialen of nieuwe gebruikte technologie. Hout en staal wordt al lange tijd gebruikt in de meubelindustrie en de combinatie is een onderdeel van de Artek geschiedenis. De manier waarop Ronan & Erwan Bouroullec ze gecombineerd hebben in combinatie met linoleum en glanzend HPL zorgt voor een nieuwe en moderne indruk. Door de manier waarom het licht juist geabsorbeerd of weerkaatst wordt ontstaat een uniek meubelstuk dat duidelijk herkenbaar van de gebroeders Bouroullec is.

 

Neem voor vragen over de Kaari collectie of andere meubelen en verlichting van Artek contact op met onze klantenservice. Ook voor een scherpe offerte voor zakelijk gebruik kunt u contact opnemen met de klantenservice.