MAGAZIJN OPRUIMING! Kortingen tot wel 40% zolang de voorraad strekt. Klik hier om de selectie te bekijken.

Scandinavische design boekenplanken en wandkasten koop je bij Sterk Online. We hebben wandkasten in verschillende materialen zoals: staal, hout en multiplex. Al ons design komt rechtstreeks bij onze producenten vandaan en is gegarandeerd voor 100% Scandinavisch design. Bovendien zijn al onze boekenplanken en wandkasten gemaakt om langer dan een mensenleven mee te gaan.

13 Items Resulaten

per pagina
 1. Artek 112B muur plank

  Vanaf € 375,00
  Artek 112B muur plank
  Vanaf € 375,00

  De Artek 112B plank voor aan de muur is een ontwerp van Alvar Aalto uit 1936. De wand plank is leverbaar in verschillende kleuren en past mooi op zichzelf of in een groep zodat een grote open wandkast zich kan vormen.

 2. Gubi Matégot Dedal boekenplank
  Vanaf € 289,00
  De Gubi Dedal boeken planken uit de Matégot serie zijn een verrijking voor uw interieur en een plezier voor uw boeken. Of je nu kiest voor een enkel item of een grote boekenkast maakt van meerdere items, het geeft een luxe indruk. De gehele Matégot collectie is gemaakt van geperforeerd staal met poedercoating, hand geklopt in de mooie vorm. Je kunt jouw kastenwand in 1 kleur samenstellen, maar het is erg leuk de verschillende kleuren te combineren. Denk bijvoorbeeld eens aan een combinatie van twee contrasterende kleuren, zoals zwart-wit, zwart-geel of wit-rood.
 3. De Artek Kaari Console REB 006 is een muurplank of paneel dat op verschillende manieren gebruikt kan worden. Het paneel is te gebruiken als bureau en als plank om boeken of bijvoorbeeld uw stereo op te plaatsen. Het Paneel uit de Kaari serie is ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec in 2015 voor Artek. De grondlegger van Artek, Alvar Aalto, ontwierp vanuit de gedachte van een herkenbaar element zoals de gebogen houten tafelpoot. Voor de Kaari serie wilde Ronan en Erwan dit ook doen. Dit herkenbare element werd het plat gerolde metalen deel dat terug te vinden is in de gehele Kaari serie. Het paneel, de Kaari Console REB 006, uit de Kaari serie is verkrijgbaar met verschillende uitvoeringen linoleum en ABS rand. Het frame in blank eiken met een vernis laag of zwart gebeitst met een vernis laag. Het paneel heeft een diepte van 45 cm waardoor het als een knus bureautje te gebruiken is.
 4. Artek Kaari ronde muurplank REB 007
  Vanaf € 275,00
  De Artek Kaari ronde muurplank REB 007 is een muurplank dat geïnspireerd is op de ronde zittig van de Artek 60 kruk. De muurplank is o.a. te gebruiken als boekenplank, nachtkastje of plankje om een bijzonder object op tentoon te stellen. De ronde muurplank uit de Kaari serie is ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec in 2015 voor Artek. De grondlegger van Artek, Alvar Aalto, ontwierp vanuit de gedachte van een herkenbaar element zoals de gebogen houten tafelpoot. Voor de Kaari serie wilde Ronan en Erwan dit ook doen. Dit herkenbare element werd het plat gerolde metalen deel dat terug te vinden is in de gehele Kaari serie. De ronde muurplank, de Kaari round shelf REB 007, uit de Kaari serie is verkrijgbaar met verschillende uitvoeringen linoleum met ABS rand. Het frame in blank eiken met een vernis laag of zwart gebeitst met een vernis laag. Het plankje heeft een diameter van 35 cm.
 5. Artek Kaari brede muurplank REB 008
  € 1.989,00
  De Artek Kaari wide shelf REB 008 is een wandkast bestaande uit drie lagen muurplanken. De hoge wandkast uit de Kaari serie is ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec in 2015 voor Artek. De grondlegger van Artek, Alvar Aalto, ontwierp vanuit de gedachte van een herkenbaar element zoals de gebogen houten tafelpoot. Voor de Kaari serie wilde Ronan en Erwan dit ook doen. Dit herkenbare element werd het plat gerolde metalen deel dat terug te vinden is in de gehele Kaari serie. De brede wandkast, de Kaari wide shelf REB 008, uit de Kaari serie is bestaat uit drie planken met een melamine toplaag in hoogglans met een ABS rand. Het frame in blank eiken met een vernis laag. De muurplank heeft een diepte van 35 cm, breedte van 200 cm en een hoogte van 113 cm.
 6. Artek Kaari hoge muurplank REB 009
  € 1.619,00
  De Artek Kaari high shelf REB 009 is een wandkast bestaande uit vijf lagen muurplanken. De hoge wandkast uit de Kaari serie is ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec in 2015 voor Artek. De grondlegger van Artek, Alvar Aalto, ontwierp vanuit de gedachte van een herkenbaar element zoals de gebogen houten tafelpoot. Voor de Kaari serie wilde Ronan en Erwan dit ook doen. Dit herkenbare element werd het plat gerolde metalen deel dat terug te vinden is in de gehele Kaari serie. De hoge wandkast, de Kaari high shelf REB 009, uit de Kaari serie is bestaat uit vijf planken met een melamine toplaag in hoogglans met een ABS rand. Het frame in blank eiken met een vernis laag. De muurplank heeft een diepte van 35 cm, breedte van 100 cm en een hoogte van 188 cm.
 7. De Artek Kaari wide shelf with desk REB 010 is een wandkast bestaande uit twee lagen muurplanken en een diepere plank die als bureau dient. De brede wandkast met bureau uit de Kaari serie is ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec in 2015 voor Artek. De grondlegger van Artek, Alvar Aalto, ontwierp vanuit de gedachte van een herkenbaar element zoals de gebogen houten tafelpoot. Voor de Kaari serie wilde Ronan en Erwan dit ook doen. Dit herkenbare element werd het plat gerolde metalen deel dat terug te vinden is in de gehele Kaari serie. De brede wandkast met bureau, de Kaari wide shelf with desk REB 010, uit de Kaari serie is bestaat uit twee planken met een zwart melamine toplaag in hoogglans met een ABS rand en een diepe plank in zwart linoleum. Het frame in blank eiken met een vernis laag. De muurplank heeft een diepte van 35 cm, breedte van 200 cm en een hoogte van 142 cm. De bureau plank heeft een diepte van 55 cm.
 8. Nordic Tales Flip boekenplank systeem
  Vanaf € 214,00
  De Flip boekenplank van Nordic Tales is een grafische kubus die perfect op zichzelf kan functioneren maar ook worden gebruikt als een modulair systeem waarbij een hele kastenwand kan worden gemaakt door de blokken speels naast en boven elkaar te plaatsen. De Flip muurplank is verkrijgbaar in eiken of walnoot hout met een wit metalen basis. Je kunt voor een egale kleur kiezen voor jouw kastenwand of de twee houtsoorten combineren. Met de Nordic Tales Flip boekenkast ben je verzekerd van een unieke kastenwand. De Flip is een ontwerp van Jonas Hoejgaard.
 9. Asplund Vass wandkast

  Vanaf € 1.535,00
  Asplund Vass wandkast
  Vanaf € 1.535,00

  De Asplund Vass kast is er in vele uitvoeringen. Deze Vass wand kast bestaat uit een 2 deurs met en afmeting van 40 x 90 cm of een 3 deurs met een afmeting van 40 x 135 cm. De Vass heeft een zeer herkenbare voorzijde met grafische lijnen. De wandkast heeft een uitneembare plank aan de binnenzijde zodat u zelf kunt bepalen of er grote of kleine spullen in mogen schuilen. Het Asplund Vass wand model is een ontwerp van Clasesson Koivisto Rune en is gemaakt van gelakt MDF of met zwart walnoot eiken fineer. De Vass is een luxe toevoeging aan uw interieur.

 10. De Artek Kaari shelf with desk REB 013 is een wandkast bestaande uit twee lagen muurplanken en een diepere plank die als bureau dient. De wandkast met bureau uit de Kaari serie is ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec in 2015 voor Artek. De grondlegger van Artek, Alvar Aalto, ontwierp vanuit de gedachte van een herkenbaar element zoals de gebogen houten tafelpoot. Voor de Kaari serie wilde Ronan en Erwan dit ook doen. Dit herkenbare element werd het plat gerolde metalen deel dat terug te vinden is in de gehele Kaari serie. De wandkast met bureau, de Kaari shelf with desk REB 013, uit de Kaari serie bestaat uit twee planken met een zwart melamine toplaag in hoogglans met een ABS rand en een diepe plank in zwart linoleum. Het frame in blank eiken met een vernis laag. De muurplank heeft een diepte van 35 cm, breedte van 100 cm en een hoogte van 142 cm. De bureau plank heeft een diepte van 55 cm.
 11. De Flip boekenplank met afsluitbare deur van Nordic Tales is een grafische kubus die perfect op zichzelf kan functioneren maar ook worden gebruikt als een modulair systeem waarbij een hele kastenwand kan worden gemaakt door de blokken speels naast en boven elkaar te plaatsen. Leuk is om dan deze gesloten en open Flip te combineren. De Flip muurplank is verkrijgbaar in eiken of walnoot hout met een wit metalen basis. Je kunt voor een egale kleur kiezen voor jouw kastenwand of de twee houtsoorten combineren. Met de Nordic Tales Flip boekenkast met deur ben je verzekerd van een unieke kastenwand. De Nordic Tales Flip is een ontwerp van Jonas Hoejgaard.
 12. Northern Hifive kast

  Vanaf € 680,00
  Northern Hifive kast
  Vanaf € 680,00

  De Northern Hifive kast is een opslag systeem dat aan de wand kan worden bevestigd of met een onderstel op de vloer geplaatst. De kast bestaat uit diverse compartimenten. De smalle uitvoering bestaat uit 1 open box en een box met rol deur. Het large model bestaat uit 2 open boxen en een box met rol deur, de x large uit 2 open boxen en 2 boxen met rol deur en dan de xx large uit 4 open boxen en 2 boxen met rol deur. Kies voor eiken fineer in de kleuren licht eiken, gerookt eiken of zwart eiken. De Northern Hifive kast is veelzijdig in te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld goed elektronische apparatuur opbergen achter het deurtje zodat je hem gebruikt als tv meubel, muziek kast, of je administratie. Een ontwerp van Rudi Wulff.

 13. Northern Wired muurplank
  € 190,00
  De Northern Wired muurplank is een ontwerp met dikke scherpe lijnen. De Wired hangt prima op zichzelf, maar je kunt er ook een hele kastenwand van maken door meerdere items onder elkaar te bevestigen. De Northern Wired heeft een sterke uitdrukking op de wand. De boekenplank is gemaakt van staal en gelakt in zwart (RAL 9005). Een mooi ontwerp van Morten & Jonas.

13 Items Resulaten

per pagina

Scandinavische design wandkasten en planken van hoge kwaliteit

Een van onze hoofdredenen om Scandinavische design boekenkasten te verkopen is hoofdzakelijk de kwaliteit. Veel van onze meubelen zijn gemaakt van Fins berken, een soort hout dat al honderden jaren door de Scandinavische landen gebruikt wordt om meubels van te maken. Deze meubels zijn ijzersterk, praktisch in gebruik en stralen een rust uit die je zelden ziet.

Design boekenplanken van bekende Scandinavische merken

Met onze collectie design boekenkasten hebben we geprobeerd alleen boekenkasten toe te laten die de hoogste Scandinavische kwaliteit bezitten. Zo verkopen wij als enige webwinkel in Nederland boekenplanken en kasten van het merk Artek. De kwaliteit van deze boekenkasten en planken zijn fenomenaal te noemen. Artek maakt al sinds 1935 meubels die zijn gelijke niet kent en daar zijn we trots op. We hebben direct contact met Artek, dus mocht je extra wensen hebben of zit je ergens nog met vragen. neem dan contact op met onze klantenservice.

Meer design wandkasten van Scandinavisch design

Vanaf heden hebben we Gubi en Northern ook opgenomen in ons assortiment. Twee Scandinavische merken die sfeervolle meubelen maken. Kijk bijvoorbeeld naar de Gubi Matégot Dedal boekeplank een open boekenkast die aanpasbaar is door jouw creativiteit. Combineer meerdere delen van deze boekenplanken en creëer een waar kunstwerk voor aan je muur. De verschillende combinaties maakt je boekenkast niet alleen uniek maar ook bijzonder praktisch. Verder hebben we design kasten van Normann Copenhagen, een merk dat strak vormgegeven en sfeervolle meubels maakt. Kijk bijvoorbeeld naar de stalen Normann Copenhagen Color Box, een kast die je ook weer eindeloos kunt combineren om uiteindelijk je ideale designkast te creëren.

Duurzaam Scandinavisch design

Onze design boekenkasten en planken zijn uiteraard vervaardigd uit duurzame materialen van hoge kwaliteit. Vrijwel elke kast uit onze collectie is met de hand vervaardigd. Onze producenten zullen altijd hun uiterste best doen om al hun meubels perfect af te leven. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een van onze afgeleverde kasten lossen we dit zo snel mogelijk voor je op.