Gubi

Gubi, hét Deense design merk op ontdekkingsreis, werd in 1967 opgericht door Jacob en Sebastian's ouders, Gubi en Lisbeth Olsen. Ze richtte zich aanvankelijk op de productie van Olsen's meubelontwerpen. Sindsdien streeft Gubi naar een originele creatieve visie in een hedendaagse context. Gevoed door passie om over het hoofd geziene iconen uit het verleden en iconen in de maak te ontdekken of te herontdekken. Hierdoor is een unieke naam gecreëerd waarbij Gubi op de kaart is gezet als een wereldwijde speler in de dynamische ontwerp arena.

Deens design van Gubi

Gubi heeft een uitgebreid assortiment van zeer esthetisch, tot nadenken stemmende ontwerpen gekenmerkt door eenvoudige vormen, originele materialen en innovatieve technieken die de tijd en ruimte tarten. Doordrongen van een schoonheid die resoneert bij design liefhebbers, architecten en ontwerpers over de hele wereld.

 

Design meubelen van Mathieu Matégot

Mathieu Mategot's organische vormen en lichtheid creëren een gevoel van vreugde. De baanbrekende en innovatieve technieken die hij toegepast heeft geleid tot unieke esthetiek en, bovenal, eigentijdse ontwerpen. Zijn legendarische ontwerpen zijn tijdloos en klassiek.

 

Meubelen en verlichting van Greta M. Grossman

De meest iconische producten die Greta Grossman ontworpen heeft in de jaren '40 en '50 waren de Gräshoppa vloerlamp en de Cobra vloer en tafellampen. In 1950, won de Cobra lamp de Good Design Award en werd vervolgens tentoongesteld op de Good Design Show in het Museum of Modern Art. Grossman werd sterk beïnvloed door het Europese modernisme, die in de VS door invloedrijke architecten, zoals Walter Gropius (oprichter van het Bauhaus) en Ludwig Mies van der Rohe waren ingevoerd.

 

Design spiegels van Jacques Adnet

Jacques Adnet is een meubelontwerper die het best bekend is voor zijn Art Deco modernistische ontwerpen en een icoon van het Franse modernisme. Bekend om zijn avant-gardistische ontwerpen, Adnet was een van de eerste om metaal en glas te integreren in de structuur en inrichting van het meubilair. Zijn stijl is het toppunt van luxe.

 

Pedrera collectie van Corsini & Ruiz Millet

Veel architecten en meubelontwerpers van het Bauhaus-tijdperk hadden de bedoeling woningen en onberispelijk vervaardigde meubels voor de "gewone man" te leveren. In 1955, Barba Corsini, een toonaangevende functionalistische architect, realiseerde zijn eigentijdse visie door zijn renovatie van de zolder en het meubilair dat hij speciaal ontworpen had voor "La Pedrera".

Corsini was een groot bewonderaar van de Finse architectuur, waarvan hij denkt dat die het beste in Europa is vanwege de krachtige eenvoud van de ontwerpen. 'Krachtige eenvoud' is inderdaad een treffende beschrijving van Corsini's persoonlijke stijl, zoals te zien in Pedrera serie.

De Pedrera lampen zijn zowel modern als klassiek. Sommige van de lampen zijn ontworpen door Barba Corsini, anderen in samenwerking met zijn protege, Joaquim Ruiz Millet. Een lamp, de ANA, werd ontworpen door Ruiz Millet als een eerbetoon aan Corsini.