Krukken & poefs

Design krukken en poefs koop je natuurlijk bij Sterk Online. Wij durven met zekerheid te zeggen dat onze collectie de hoogst haalbare Scandinavische kwaliteit bezit. Ga er even voor zitten want vrijwel elke designkruk in onze collectie is volledig aan te passen naar jouw smaak! Zoals je in onze collectie design krukken en poufs kunt zien is het grootste gedeelte vrijgemaakt voor het Finse merk Artek. Dit is met opzet omdat wij de enige zijn in Nederland die het merk Artek exclusief via het web mogen verkopen. Bij ons kun je om die reden ook de volledige krukken collectie van Artek naar wens customizen en bestellen. Verder hebben we natuurlijk ook prachtige krukken en poufs van andere Scandinavische merken, zoals &Tradition en Normann Copenhagen.

Scandinavische krukken en poufs

Finland is hét land waar de beste krukken ter wereld gefabriceerd worden, met de hand, met liefde en een met vakmanschap die al meer dan 80 jaar krukgeschiedenis schrijft. Wij zijn daarom ook trots dat wij een grote collectie Artek krukken mogen etaleren. De krukken zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende kleuren, je kun ook kiezen voor een drie-of vierpoot. Voor wie 'gezellig' boven 'strak' heeft staan op zijn prioriteitenlijstje, hebben we ook de Camping Kruk van Normann Copenhagen. Laat je niet verwarren door de naam, deze hoogwaardige kruk is niet voor op de camping. Dit object is het toonbeeld van Deens hand- en vakwerk. Een nieuwkomer in onze collectie is de &Tradition Raft kruk, een prachtige zitter met een geweldige Scandinavische uitstraling in een tóch vernieuwend jasje.

 

Scandinavische designkruk al vanaf de jaren ’30 een hit

Wie de Scandinavische design geschiedenis bestudeert, komt vaak de naam Artek tegen en dan vooral in combinatie met Alvar Aalto (1898-1976). Deze ontwerper zorgde ervoor dat in 1933 de eerste Artek kruk aan het publiek werd geïntroduceerd. Het ontwerp stond voor de essentie van functioneel meubeldesign. Misschien is dat de reden dat Aalto’s kruk ontwerp zo vaak gekopieerd is. Feit blijft dat geen ontwerper meer hetzelfde kijkt naar een kruk sinds die van Aalto op de markt is verschenen.

 

Méér Scandinavische designkrukken

Na het basis ontwerp (het E60 model) heeft Aalto in samenwerking met Artek veel andere prachtige krukken ontworpen en geproduceerd. Deze krukken worden allemaal met de hand in Scandinavië vervaardigd. Omdat de keuzemogelijkheid van deze krukken zo extreem uitgebreid is, kan het even duren voordat elke kruk klaar is en verstuurd kan worden. De geschatte levertijd van deze krukken ligt tussen de 4 tot 6 weken. Maar wij weten dat dat het wachten meer dan waard is.

 

Vragen over Scandinavische desingkrukken en poufs

Wij hebben ons best gedaan om alle extra opties van onze design krukken en poufs zo overzichtelijk mogelijk te maken. Toch kan het zijn dat je nog een vraag hebt. Neem dan contact op met onze klantenservice.