7 cool architects

7 cool architects

Vanwege het 60 jarig bestaan van de 7 serie stoel in 2015 is in een samenwerking met zeven gave architecten en Fritz Hansen een uniek eerbetoon neergezet. Een speciale tentoonstelling in het Design Museum Gent in België. In de tentoonstelling heeft Fritz Hansen zeven gave architecten gevraagd hun persoonlijke visie op de Iconische Series 7 stoel neer te zetten. De zeven architecten Bjarke Ingels Group, Carlos Ott & Carlos Ponce de León, Jean Nouvel Design, juni Igarashi, Neri & Hu, Snøhetta en Zaha Hadid Design laten hun uitvoering zien van 16 juli t/m 13 september. De tentoonstelling gaat hierna op toernee met als volgende halte Oslo.

Topbanner

De 7 verschillende vormen van de stoelen zoals door de architecten gemaakt. De meeste stoelen van Arne Jacobsen zijn voor een specifiek project of opdrachtgever ontworpen. Dit is niet zo het geval bij de Series 7 en geeft dus grote vrijheid voor de architecten om hier hun eigen interpretatie van neer te zetten. In de tentoonstelling '7 cool architects' zullen de architecten hun uitvoering laten zien door het prima van hun eigen culturele achtergrond en persoonlijke concept van architectuur. De stoel is 60 jaar geleden ontworpen door Arne Jacobsen en dit jaar mogen de architecten ermee aan de slag. Het project laat duidelijk zien dat de Series 7 nog steeds zeer actueel en tijdloos van design is.

De uitvoering van Snøhetta

Zaha-Hadid

De uitvoering van Zaha Hadid

Fritz_Hansen_7_Cool_Architects

De uitvoering van Carlos Ott Architects in association with Carlos Ponce de Léon Architects Bezoek de tentoonstelling in Design Museum Gent nog t'm 13 september 2015. Hierna zal de tentoonstelling over de gehele wereld trekken.

Deel: