Bezoek aan Maison et Objet in Parijs

Bezoek aan Maison et Objet in Parijs

Sterk Online is weer veel beurzen afgegaan dit voorjaar om een indruk te krijgen van de ontwikkelingen op het gebied van interieur design. Een van de bekendste en grootste op het gebied van kleinmeubelen, en accessoires is Maison et Objet in Parijs. Met name hal 8 was voor ons interessant omdat dit het best aansloot bij de huidige collectie. Merken als Artek, Addinterior, Normann Copenhagen en &Tradition waren er gerepresenteerd met prachtige stands. Wat ons het meest opviel is dat het gebruik van natuurlijke materialen de laatste jaren steeds meer voorkomt. Prachtige wollen bekleding van Kvadrat in combinatie met hout of metaal en het gebruik van marmer neemt toe. Daarnaast zien we dat grote meubilair georiënteerde merken de collectie aanvullen met accessoires en andersom. Enkele voorbeelden hieronder toegelicht.

IMG_1345

Artek inmiddels volledig geïntegreerd met Vitra na de overname in 2014 hier te zien met de bekende Sienna motieven in plaids en andere accessoires. Ook is de spiegel van Alvar Aalto weer terug van weggeweest.

IMG_1350

IMG_1351

Normann Copenhagen dat bekend staat om de prachtige accessoires komt steeds meer met meubilair op de markt. Hier gepresenteerd is de Form serie en de Era Lounge stoelen.

IMG_1357

andTradition komt dit jaar met een aanvulling op de collectie en een aantal toevoegingen op huidige ontwerpen. Zo is nieuw in de collectie o.a. de Cloud serie, prachtige fauteuil en 2- en 3-zits bank. Hiernaast een nieuwe lamp ontworpen door de Nederlandse design studio Ontwerp Duo. Nieuwe standaard kleuren zijn verkrijgbaar voor de Mayor Sofa en de Catch chair en daarnaast de de nu al beroemde In Between stoel met gestoffeerde zitting leverbaar.

Deel: