Greta M. Grossman

Greta M. Grossman
Bij Sterk Online laten we ons graag inspireren door ontwerpers. In dit artikel zitten we een vrouwelijke pionier in de spotlight, Greta M. Grossman. Ze werd geboren in 1906 en werkte voordat ze ging studeren bij een lokale meubelmakerij. In de jaren 30 studeerde ze als één van de eerste vrouwen af aan de beroemde school voor industrieel design in Stockholm, nu bekend als Konstfack. Hierna opende ze haar eigen design studio.

De carrière van Greta M. Grossman

Greta M. Grossman ging zoals vele ontwerpers in die tijd naar Amerika waar ze snel carrière maakte met o.a. de '62 serie meubelen. Deze ontwerpen waren volgens kenners 10 jaar voor op z'n tijd. Ze vestigde zich op Rodeo Drive in Los Angeles en behoorde inmiddels tot de culturele elite tezamen met Eames, Saarinen en George Nelson. Haar beroemde klantenkring bestond uit namen als Greta Garbo en Frank Sinatra. [caption id="attachment_975" align="alignnone" width="1024"]Het dressoir is een onderdeel uit de beroemde '62 serie. De Cobra lamp werd in de jaren '50 onderscheiden met de 'Good Design Award' en werd o.a. getoond in het MoMA, New York. Het dressoir is een onderdeel uit de beroemde '62 serie. De Cobra lamp werd in de jaren '50 onderscheiden met de 'Good Design Award' en werd o.a. getoond in het MoMA, New York.[/caption]

De ontwerpen van Greta M. Grossman

Greta M. Grossman ontwierp met simpele lijnen een krachtige persoonlijkheid. Haar ontwerpen zijn vandaag de dag nog zeer populair en dat komt omdat het gewoon echt goede ontwerpen zijn die zeer tijdloos blijken. [caption id="attachment_981" align="alignnone" width="1024"]De Grasshopper vloerlamp is één van haar meest bekende ontwerpen. De Grasshopper vloerlamp is één van haar meest bekende ontwerpen.[/caption] [caption id="attachment_982" align="alignnone" width="819"]Grasshopper Task De Grasshopper lamp is verkrijgbaar als vloerlamp, hanglamp en deze prachtige Task bureaulamp.[/caption] Het Deense design merk Gubi heeft haar ontwerpen opnieuw leven ingeblazen door de productie rechten te verwerven. Haar prachtige meubelen en lampen worden dus vandaag de dag nieuw geproduceerd zodat ook de volgende generatie ervan kan genieten. Voor de beelddenkers onder ons kun je hieronder een leuke video bekijken van een vogelvlucht door haar loopbaan. Heb je iets toe te voegen aan dit artikel? Laat je reactie achter onderaan dit blog. Bekijk hier de Gubi collectie met de prachtige ontwerpen van Greta M. Grossman.  
Deel: