Handgeschilderd keramiek uit Denemarken

Handgeschilderd keramiek uit Denemarken

Agnes Fries is één van de bekendste Scandinavische productdesigners van dit moment. In haar werk zoekt Agnes een evenwicht tussen bruikbaarheid en een origineel concept. Speciaal voor Normann Copenhagen ontwierp zij een zwart-witte vazen serie. De werking van het contrast Less is more, een van de basisregels van het (Scandinavische) design. Met het randje zwart dat ze letterlijke aanbrengt rond haar vazen speelt ze met deze basis voor design. Door de penseelstreken op het witte porselein krijgt alles wat uit de vazen steekt een extra accent.

1020_Agnes_Vase_BlackWhite_All_On_Green_Wide

Toegepaste kunst Fries, geboren in Zweden, haalt haar inspiratie uit de geschiedenis, populaire cultuur, kunst en literatuur. De in Denemarken opgeleide Fries noemt zichzelf een productontwerper, die gespecialiseerd is in het maken van zowel functionele als conceptuele objecten. Maar haar werk staat niet alleen in winkels, ze worden ook tentoongesteld in galeries. Fries laat hierdoor de scheidslijn tussen kunst en design vervagen en dat vinden wij meer dan mooi.

NC_Food_Cookies_2

Agnes Fries haar visie op design Als ik ontwerp, ben ik gefascineerd door de samenstelling van objecten. De relatie tussen ruimte, kleur en structuur zijn belangrijk voor mij. Ik heb een intuïtief begrip voor wanneer de dingen voelen als 'goed'. Ik ben geïntrigeerd door dat gevoel en het feit dat dat gevoel voor heel veel andere mensen geldt. Goed design doet dat, hoe oud het ook is.

Lfiar4l-moAdWmYvFwBnXPQIuhD6q3zbmVOSTI2rDV8FzTAN010iAtxNVMVjWChkNkr0-Bbvy73kuipzzHWQIc

NC-Furniture-Catalogue-2014-98

De vazen van Normann Copenhagen De Agnes vazen van Normann Copenhagen zijn met de hand beschilderd en zijn daardoor allemaal uniek. Elke vaas heeft een eigen rauwe en grafische uitstraling.

De vazen van Agnes zijn hier te bestellen.

Deel: