Hoe kies je de juiste barkruk

Hoe kies je de juiste barkruk

We krijgen veel vragen over het kiezen van de juiste barkruk. Onze collectie kent vele verschillende barkrukken in diverse hoogte, maar welke is nu perfect voor mij. Factoren die een rol spelen bij de juiste keuze zijn de hoogte, comfort en uitstraling. In dit blog geven we een aantal tips met product suggesties.

Hoe bepaal ik mijn barkruk hoogte

De hoogte van jouw nieuwe barkruk is erg belangrijk. Je houding op een kruk is natuurlijk erg belangrijk wanneer je het hebt over comfortabel zitten. Veel mensen zoeken een barkruk voor thuis. Een mooi kookeiland met een bar geeft een luxe mogelijkheid in de keuken. Het aanrechtblad is standaard 90cm hoog. Dit is de ideale hoogte voor het bereiden van eten. De bar loopt vaak door in het aanrechtblad en is dus ook 90 cm. De zithoogte van een geschikte barkruk is dan ca 65 cm. Hiermee zitten je benen niet tegen het blad aan en kun je prettig zitten met een recht rug. Een barkruk voor in de horeca is wel echt iets hoger. Tel ca 10 op bij een standaard kruk waarbij je uit komt op ongeveer 75 cm. Veel ontwerpen uit onze collectie komen in 2 afmetingen.

form barkruk

Een mooi voorbeeld van een kruk die in 1 zelfde ontwerp verkrijgbaar in in meerdere hoogte is de Form van Normann Copenhagen. De zitting heeft een comfortabele rugleuning waardoor je prettig zit. De kruk heeft een ingetogen uitstraling maar doordat hij verkrijgbaar is in meerdere kleuren toch sprekend in je interieur. Wij passen deze kruk graag toe in diverse projecten.

Hoe kies ik een comfortabele kruk

Waar en hoe ga je jouw nieuwe barkruk gebruiken is een belangrijke vraag voordat je gaat zoeken naar een mooi ontwerp. Sommige krukken zitten als een lekker eetkamerstoel terwijl andere zo stijf zijn dat ze er meer voor de sier staan. Een barkruk met rugleuning zorgt ervoor dat je rechter zit en dus langer zonder last van je onderrug kunt genieten. Dit kies je dus als je lang wilt dineren of ontbijten aan je eigen bar. Wil je kort je partner gezelschap houden tijdens het koken dan zou een gewatteerde zitting voldoende comfort bieden. Staat jouw barkruk er puur voor de mooi, kijk dan gewoon naar het ontwerp dat jou aanspreekt van bijvoorbeeld een houten zitting.

beetle barkruk

De Meest comfortabele kruk uit onze collectie is de Beetle barkruk van Gubi. Deze luxe kruk is wat kostbaarder maar zit als een fijne eetkamerstoel en staat zeer chique. Je kunt bovendien jouw eigen stoffering kiezen waardoor hij geheel passend te maken is in jouw interieur.

mater high stool

Liever geen rugleuning? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de populaire High Stool van Mater. De zitting is gewatteerd en afgewerkt met leder. Mater is bovendien een bedrijf dat zeer duurzaam produceerd, en dat is tegenwoordig natuurlijk steeds belangrijker. Lekker zitten zonder schuldgevoel.

Hoe kies ik de uitstraling van een barkruk

Ga je voor stoer, industrieel, chique of ingetogen. Een lastige keuze als je gaat kiezen voor nieuwe stoelen, maar ook zeker voor barkrukken. Kijk goed naar de ruimte waar je de kruk plaatst en maak een keuze op basis van gevoel. Als het gaat om het kiezen van een geschikt ontwerp dan is jouw eigen gevoel het meest belangrijk. Blader door onze collectie en maak je keuze. Als we kunnen helpen dan weet je ons te vinden ;)

september barkruk

We stellen je graag voor aan de September barkruk van OX Denmarq, een kruk met een stoere verschijning. Het leder is super dik en zal met verloop van tijd steeds mooier worden. In het begin is deze kruk nog wat stug maar het leder vormt zich langzaam naar jouw vormen.

Deel: