Inrichten met natuurlijke materialen

Inrichten met natuurlijke materialen

Scandinavie staat bekend om de prachtige blokhutten midden in de natuur omringt door meren en wilde dieren. Dat gevoel van rust komt hier perfect tot uiting en veel inwoners van steden in de Scandinavische landen hebben dan ook een tweede huisje in de natuur. Gelukkig hoef je niet direct te verhuizen maar kun je ook je eigen woning een oase van rust maken door gebruik te maken van natuurlijke materialen. De basis van een Scandinavische woning is rustig. Vaak egale witte wanden en een houten vloer waardoor het licht door de ruimte kaatst en de meubelen in de kamer meer aandacht krijgen. Begin met een mooi vloerkleed. Een vloerkleed creëert een eilandje van rust waar je lekker je voeten op kunt rusten. Het gaat galm tegen in een grote ruimte en door gebruik te maken van echt wol zet je direct een goede toon.

beach_carpet-asplund

Het beach vloerkleed van Asplund is ontworpen door Maria Håård en gemaakt van handgeknoopt hoge kwaliteit Nieuw-Zeelandse wol dat rijk is aan natuurlijke vetten die het tapijt een natuurlijke glans geeft.

andtradition_catchchairjh1

De eetkamertafel is een plek van ontmoeting na een drukke dag werken. Deze eetkamerstoelen met een eiken onderstel en een bekleding van wol draagt bij aan een warm en natuurlijk Scandinavisch huis. De JH1 van &Tradition is ontworpen door Jaime Hayon.

trifolium-oxdenmarq

De trifolium stoel van Ox Denmarq is een handgestikte oseenlederen lounge stoel. Het leder zal door de jaren heen langzaam veranderen van kleur waardoor het een uniek item wordt. Hiernaast staat een prachtige salontafel met een marmeren blad uit de collectie van Ox Denmarq.

artek_hella_jongerius_tank

De Artek Tank chair mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Dit topstuk uit de collectie van Artek is ontworpen door Alvar Aalto en gemaakt van gebogen berken met een bekleding van wol. De lounge stoel wordt vandaag de dag nog volledig handgemaakt en het frame gebogen in een houten mal. Het ontwerp stamt uit 1936 en is nog steeds zeer modern, een tijdloze klassieker dus. Nu met nieuwe bekledingen van Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius.

spiff_wall

Verlichting is in een interieur ook heel erg belangrijk. Een lampje met humor is de Spiff van Northern Lighting.

craft_serie-nc

Vergeet ook de aankleding en accessoires niet. Bijvoorbeeld de Craft serie van Normann Copenhagen bestaande uit een vijzel, deegroller en peper en zout molens van marmer en eiken. Zijn we iets vergeten? Laat je reactie hieronder achter!

Deel: