Marmer in je interieur

Marmer in je interieur

Marmer wordt al eeuwen lang in interieurs gebruikt. Bij de bouw van de woning tot meubelstukken, lampen en decoratie, marmer zorgt voor een luxe uitstraling. Het woord marmer komt van het Griekse Marmaros en betekend 'glanzende steen'. Het is gemetamorfeerd kalksteen en bestaat uit zeer puur calciumcarbonaar. Er zijn veel verschillende soorten marmer te vinden met verschillende dichtheden en hierdoor ook gebruikt voor verschillende toepassingen. Eén van de meest gebruikte soorten voor het interieur en beeldhouwkunst is Carrara marmer uit Italië en dit heeft een witte kleur.

marmer-beeld

Marmeren beeld van een poserende vrouw. Marmeren beelden kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst. Marmer wordt vaak bewerkt en gepolijst voor een gladden en glimmende uitstraling, terwijl het van zichzelf een ruwe steen is. Deze manier van behandelen geeft een zeer luxe uitstraling in het interieur en is hiermee ook een kostbaar product.

luxe-badkamer

Hier ziet u een luxe badkamer waarbij veel marmer is gebruikt. Een goede tip is wel om op te passen met antikalk omdat marmer dus en kalksteen is.

Marmer is weer populair

Marmer is een tijd wat minder populair geweest maar is weer helemaal terug aan het komen. Je hoeft gelukkig niet een gehele vloer van marmer te leggen om luxe tot uiting te laten komen, dit kan ook met enkele kwaliteit producten. Hieronder hebben we een aantal prachtige producten uit onze collectie voor u geselecteerd waarin marmer is gebruikt. Een gemakkelijke manier om direct luxe aan uw eigen interieur toe te voegen is door een tafel met marmeren blad te kiezen. Dit heeft een groot oppervlak zodat direct veel marmer op valt.

Een tafelblad van marmer

asplund-tati

De Asplund Tati collectie bestaat o.a. uit deze bijzonder vormgegeven Console 65 salontafels waarbij een marmeren blad beschikbaar is. Asplund is een zeer luxe merk dat altijd nog haar producten in Zweden met de hand maakt.

oxdenmarq-big-o

De Big O van OX Denmarq is een mooie ronde eettafel met een bijzonder onderstel. Het Deense OX Denmarq is een merk dat veel aandacht schenkt aan detail en veel producten met de hand maakt. Het merk staat bekend om de ossen lederen zittingen van stoelen maar heeft ook een aantal mooie salontafels en eettafels waaronder deze Big O met een diameter van 120cm.

Marmer & verlichting

NORR11-line-two

Niet alleen tafels hebben een grote impact als ze van marmer zijn gemaakt maar ook deze mooie vloerlamp van NORR11. De Line Two is de grote uitvoering en heeft een marmeren basis wat hem enorm veel karakter geeft.

Accessoires van marmer

NC-craft

Heeft u geen behoefte aan een groot nieuw meubelstuk maar wilt u toch wat marmer in huis halen dan is de Craft serie van Normann Copenhagen perfect geschikt. Deze peper en zout molens hebben en uitstekend maal mechanisme in een eiken houder met een marmeren draaiknop.

Deel: