Meubelen met cognac leder

Meubelen met cognac leder
We merken dat veel van de meubelen die bekleed zijn met leder in de kleur cognac besteld worden. We vroegen ons af waarom en zetten in dit artikel de meest populaire items met cognac leder in het zonnetje.

Cognac leder

Cognac is een mooie rood bruine kleur die dicht bij de natuurlijke leder kleur staat wanneer deze met oliën is behandeld. Wij denken dat veel mensen juist daarom kiezen voor cognac. De opties die worden geboden voor het bekleden van meubelen met leder variëren vaak van naturel tot zwart. Cognac zit hier mooi tussen en past in zowel een klassiek als modern interieur. Cognac geeft daarnaast een stoere uitstraling en vlekjes zullen hier wat minder opvallen dan op een naturel bekleding. Cognac lederen bekleding combineert mooi met een zwart of eiken onderstel.

Voorbeelden van Cognac lederen bekleding

Eén van de meest gekozen lederen meubels uit onze collectie is de lounge vlinderstoel van OX Denmarq. De KS stoel is de grootste uitvoering met een hoofdkussen. We vinden zelf de combinatie van cognac en een zwart buizenframe het mooist. [caption id="attachment_1556" align="alignnone" width="1400"]OX Denmarq KS stoel OX Denmarq KS stoel[/caption] We hadden het al even over de goede combinatie tussen eiken en cognac leder. Een mooi voorbeeld hiervan is de populaire XL December stoel van Nikari. Deze stoel past perfect in een Scandinavisch interieur. [caption id="attachment_1557" align="alignnone" width="1400"]Nikari XL December stoel Nikari XL December stoel[/caption] Heb je een strak en minimalistisch interieur en zoek je een design object dat net even wat meer warmte in de ruimte brengt zonder dat je af hoeft te wijken van de zorgvuldig gekozen minimalistische meubelen? We denken dat NORR11 hier goed in slaagt met de MAN serie. Dit MAN daybed is heerlijk om even een powernap op te doen. [caption id="attachment_1558" align="alignnone" width="1400"]NORR11 MAN daybed NORR11 MAN daybed[/caption] We hebben je een aantal comfortabele stoelen laten zien met cognac lederen bekleding. Een ander populair item uit onze collectie is de barkruk. De High Stool van Mater komt in diverse uitvoering waaronder deze fraaie naturel eiken met cognac zitting. Dit merk heeft trouwens ook prachtige lounge stoelen in cognac leder :) [caption id="attachment_1559" align="alignnone" width="1400"]Mater High Stool barkruk Mater High Stool barkruk[/caption] De zitting van een stoel in cognac heeft natuurlijk een grote impact op je interieur uitstraling. Wens je liever een wat subtielere optie kies dan bijvoorbeeld voor de kasten van Asplund uit de Frame serie. Hierbij kun je het handvat in cognac leder laten bekleden. Wat denk je bijvoorbeeld van dit Frame TV meubel? [caption id="attachment_1560" align="alignnone" width="1400"]Asplund Frame TV meubel Asplund Frame TV meubel[/caption] Ben je op zoek naar nog meer meubelen met een cognac lederen bekleding? Gebruik dan onze zoekfunctie in de webshop en zoek op 'cognac' ;)
Deel: