Modern Life! - HAM

Modern Life! - HAM

Vijf Finse musea slaan de handen ineen om het 100 jarig onafhankelijkheid van Finland te vieren. De musea tonen hoogtepunten van Finse architectuur, ontwerp, beeldende kunst en fotografie, die bijdragen aan de bouw van een modern en internationaal Finland tussen 1917 en 1968. Modern Life! laat ook zien hoe het dagelijks leven in het moderne land geleidelijk gevormd is door beeldende kunst. Het land is er enorm in geslaagd zich op het grote toneel te plaatsen als het gaat om design en een bezoek aan deze musea is dan ook zeer de moeite waard als je van architectuur, design, mode of fotografie houdt.

Bezoek Finland tussen 3.3.2017 en 30.7.2017

Staat jouw vakantie nog niet vast en ben je een liefhebber van de Finse moderne cultuur? Haast je dan snel. Nog t/m 30 juli 2017 houden 5 grote musea tentoonstellingen die de moderne kunsten in het zonnetje zetten. De tentoonstellingen zijn georganiseerd door HAM in samenwerking met het Alvar Aalto museum, het Museum voor Finse Architectuur, het Design Museum en het Finse Museum voor Fotografie.

Ilmari Tapiovaara meubelstukken

Tentoonstelling Modern Life!

De tentoonstelling Modern Life! presenteert het succesverhaal van de Finse architectuur, van de wolkenkrabber van Eliel Saarinen, die nooit gebouwd is naar het stadshuis van Toronto, ontworpen door Viljo Revell. Het verkent ook de rol van Alvar Aalto als architect, ontwerper en stadsplanner.  Andere hoogtepunten zijn onder meer werken van de pioniers van Finse fotografie en kunst, en het succes van Finland op de wereldbeurzen van New York en Montreal.

Alvar Aalto meubelstukken

Finse design meubelen kopen?

Wil je graag een stukje design cultuur in huis halen met ontwerpen van Ilmari Tapiovaar en Alvar Aalto? Bekijk dan eens onze collectie Artek, de beroemde meubelstukken worden namelijk nog steeds gemaakt. Meer info over HAM vind je hier.

Deel: