Orgatec 2018

Orgatec 2018

Zoals elk jaar bezoeken we met het Sterk Online team de Orgatec beurs in Keulen om op de hoogte te blijven van de laatste trends op het gebied van design in de werkomgeving. Orgatec is één van de belangrijkste beurzen als het gaat om kantoormeubelen en kantoor inrichting. We zien dat de kantoorinrichting steeds meer gaat naar hoogwaardig interieurdesign om nieuwe werknemers te overtuigen van een prettige werkomgeving. Grote techbedrijven in Amerika gaven hierbij het voorbeeld en gelukkig zien we dit ook steeds meer in Nederland. Zeg nu zelf, met design om je heen werk je toch echt een stuk prettiger :)

Work

Zoals we de afgelopen jaren eerder hebben gezien pakt Vitra groots uit door een gehele hal te reserveren in samenwerking met anderen. Hier laat men een goed beeld zien van wat er allemaal mogelijk is met design in de werkomgeving. Zo is er bijvoorbeeld een groot café gemaakt zoals je deze in een kantoor gebouw zou tegen kunnen komen en zijn er tal van opstellingen gemaakt van werkplekken.

Artek

Artek is een Fins design label dat werd opgericht in 1935 door o.a. Alvar Aalto. Sinds 2014 valt het onder de paraplu van Vitra. Mooi om te zien is dat hierdoor dit luxe merk de kans krijgt zich te mengen onder de bekende kantoormeubelen van Vitra. Artek dat bij ons te verkrijgen is lift je kantoor naar een nieuw niveau wat ons betreft. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden, we zijn heel benieuwd wat je ervan vindt.

Artek - Vitra

Hier zie je de mooie combinatie tussen de Artek Kaari tafel en Vitra stoelen. De Kaari tafel heeft een sterke linoleum top waardoor hij zeer goed op een werkplek te gebruiken is.

Artek stand orgatec 2018

Hier zien we de bijzonder vormgegeven booth van Artek op Orgatec 2018. In de achtergrond zijn de nieuwe zwarte Beehive lampen te zien. Op de voorgrond nieuwe kleuren van Hella Jongerius voor de webbing van de 611 stoel. Tegen de achterwand zien we de introductie van de nieuwe Atelier stoel van TAF Studio. Binnenkort leverbaar.

A330 lampen

Dat Artek luxe kan brengen in een interieur wordt goed duidelijk met de sfeervolle messing A330 hanglampen.

Normann Copenhagen

Normann Copenhagen is een relatief betaalbaar design label waarbij je al snel het interieur in design sferen brengt. De collectie telt tal van prachtige accessoires, meubelen en verlichting. De laatste jaren zien we steeds meer luxe ontwerpen in de collectie verschijnen. De stand van Normann Copenhagen liet dan ook tal van nieuw luxe meubelen zien.

Normann Copenhagen orgatec 2018

Hier zie je goed hoe je eigenlijk een heel kantoor zou kunnen inrichten met de collectie van Normann Copenhagen. Van de lobby t/m mooie werkplekken.

Normann Copenhagen orgatec 2018

Een luxe lobby is vaak de eerste indruk voor je klanten. Normann Copenhagen laat op Orgatec goed zien hoe je dit goed aanpakt.

Functionals

Functionals is een prachtig Nederlands design label dat niet vaak op dit soort beurzen te vinden is. We vonden het dan ook super leuk om hen hier te zien met een aantal prachtige nieuwe producten.

functionals orgatec 2018

We zien hier de mooie stand van Functionals met de nieuwe Krumpel tafel. De tafel is ooit ontworpen als unieke oplossing voor een school. Het onderstel kon hierbij makkelijk verwijderd en in elkaar geschoven om plaats te maken. Dit nieuwe ontwerp beschikbaar voor iedereen heeft een vaste poot maar het ontwerp blijft even handig. Het bijzondere onderstel geeft namelijk optimaal ruimte aan de benen van iedereen die aan tafel zit. Daarnaast heeft hij hierdoor natuurlijk een mooi uniek karakter.

functionals orgatec 2018

We zijn zelf groot fan van de nieuwe Twist glazen tafel. De ronde tafel heeft een grote afmeting van ø140cm. Hij staat hierdoor perfect in een lunchroom op kantoor maar ook als luxe eettafel in huis. Het glazen blad is wel 10mm dik en gemaak van rook glas.

Fredericia

We zeiden aan het begin van dit artikel al dat er steeds meer mooie design labels op de werkvloer te vinden zijn. Fredericia is nu zo'n label waar we heel erg van onder de indruk zijn. Wellicht zie je het binnenkort wel bij Sterk Online.

Fredericia orgatec 2018

Deel: