Serener

Serener
Recentelijk hebben we een nieuw Nederlands design merk in onze collectie opgenomen: Functionals. Dit familiebedrijf maakt een groot deel van de producten in eigen fabriek waardoor er een zeer hoge kwaliteit behaald kan worden. Veel van de ontwerpen ken je vast al wel omdat ze inmiddels tot Dutch Design icons zijn aangewezen. De ontwerpen van Serener bepalen een groot deel van de collectie van Functionals en daarom vertellen we je graag wat meer over hem.

Christoph Seyferth, de visionaire achter Serener

Christoph Seyferth is de ontwerper achter de naam Serener. Zijn ontwerpen zijn functioneel en menselijk, ontworpen voor dagelijks gebruik. Hij laat zien dat mooie ontwerpen niet alleen uit grote ego's hoeft te komen. De achtergrond van Christoph is zeer divers. Beeldende kunst, architectuur, interieurontwerp en timmerwerk pakken de interesse van Serener. Zijn cariere is zeer rijk. Zo ontwierp hij brillen voor een groot sportlabel en bouwde hij zijn eigen huis. Zijn meubelontwerpen zijn van een tijdloze kwaliteit. Hij viert vakmanschap dat duidelijk terugkomt waarbij hij zuivere materialen gebruikt als hout, leder en staal.

Ontwerpen van Serener

Het meest bekende ontwerp is toch wel de Lloyd tafel. De tafel is gemaakt van metaal en heeft een krachtige uitstraling. Doordat het blad kan licht kan buigen wiebelt hij niet. [caption id="attachment_1357" align="alignnone" width="1400"]Functionals Lloyd tafel - rust uitvoering Functionals Lloyd tafel - rust uitvoering[/caption] De Wendela stoel is een zeer herkenbare stoel die ondanks de klassieke vorm, door de materiaal keuze toch sterk weet op te vallen. De zitting van gebogen hout is zeer comfortabel en het onderstel van aluminium sterk en licht. [caption id="attachment_1360" align="alignnone" width="1400"]Funcitonals Wendela stoel Funcitonals Wendela stoel[/caption] De nieuwste toevoeging aan de Functionals collectie is de Miller stoel. De Miller High is een zeer robuuste en comfortabele lounge stoel. Het frame is massief waardoor hij zeer stabiel op zijn plek blijft. Het leder van een ongekend hoge kwaliteit waardoor u er een leven lang plezier van kunt hebben. [caption id="attachment_1361" align="alignnone" width="1400"]Functionals Miller High Functionals Miller High[/caption] Benieuwd naar meer ontwerpen van Serener of de collectie van Functionals? Bekijk en shop ze hier.
Deel: