Top 5 redenen voor Scandinavisch design

Top 5 redenen voor Scandinavisch design

Scandinavisch design is een interieur term die voor veel mensen wel bekend is. Scandinavisch design kent een bepaald rustig kleurenpalet waar je je direct prettig bij voelt. Het is niet zo gek dat Scandinavisch design erg populair is. Maar wat weet je eigenlijk van Scandinavisch design? We schreven al eerder een artikel over 'wat is Scandinavisch design', maar in dit artikel willen we graag 5 reden geven om te kiezen voor Scandinavisch design. Er zullen een aantal herkenbare punten bij zitten maar waarschijnlijk ook verassingen. Hier komen ze:

 1.     Scandinavisch design is duurzaam

  Duurzaamheid is momenteel een hot issue. En terrecht! We moeten echt beter omgaan met onze planeet. Niet alleen om de opwarming van de aarde tegen te gaan maar vooral tegen verspilling en vervuiling. We kunnen echt een stuk beter omgaan met de materialen die de aarde ons geeft. Scandinavische meubelstukken staan bekend om haar hoge kwaliteit waardoor ze lang mee gaan. Maar dit is niet direct duurzaam.

  In het hoge noorden is het veel meer vanzelfsprekend dat je het hout voor een nieuwe stoel uit een bos haalt bij jou in de buurt. We zijn bijvoorbeeld in de fabriek van Artek geweest waar men zelfs het rest hout gebruikt om de fabriek mee te warmen. De productie van Scandinavisch design lijkt ergens een beetje op de manier van leven door Indianen. Je pakt alleen wat je nodig hebt en gebruikt dan vervolgens ook alles. Volgens ons is dat een goede duurzame manier omdat je de natuur de kans geeft zich te herstellen en niet een heel bos hoeft te lijden onder het feit dat we als mens ergens willen zitten.

  scandinavisch design productie
 2.     Scandinavisch design is betaalbaar

  Huh, zullen vele van jullie nu denken. Als je onze collectie ziet dan denk je misschien niet direct aan zeer betaalbaar design. In Scandinavië zien ze dit zelf wel zo. Dit komt omdat er naar de lange termijn wordt gekeken van een aanschaf. We schetsen graag de volgende situatie. Wanneer je jouw eerste huisje hebt verkregen of op kamers gaat wonen dan wil je natuurlijk een nieuwe inrichting. Wanneer je opgegroeid bent met Scandinavisch design dan staan er in jouw ouderlijk huis tal van klassiekers. In Scandinavië is het traditie een meubelstuk mee te geven. En dat kan, want de kwaliteit is zo hoog dat het nog steeds mooi is. Het design van de stoel die je krijgt is tijdloos en past dus perfect in jouw nieuwe interieur. Ik hoop dat je het punt ziet dat we maken. Doordat Scandinavisch design generaties mee gaat geef je het dus door aan de volgende. Je hoeft niet elke 5 jaar een nieuw interieur aan te schaffen maar stukje bij beetje bouw je aan een droominterieur.

 3.     Scandinavisch design is tijdloos

  Dit is voor ons wel het belangrijkste punt. Het tijdloze design van de Nordic ontwerpen zorgt voor vele voordelen. De hierboven genoemde punten hebben natuurlijk wat overlap. Tijdloos design gaat generaties mee omdat je het niet weg hoeft te doen. Er gaan hierdoor verhalen kleven aan een ontwerp dat al zo lang in de familie is. Hoe bijzonder is het om een stoel in huis te hebben waar je opa of oma nog op heeft gezeten. En hij misstaat niet in een modern interieur. De herinneringen die gaan kleven aan een bepaald object geven het een enorme meerwaarde die Scandinavisch design wat ons betreft kan creëren.

  tijdloos design
 4.     Scandinavisch design geeft rust in je interieur

  Een lange dag werk erop zitten? Je komt thuis en wilt lekker kunnen ontspannen. De kalme en ontspannende sfeer van een Scandinavisch interieur komt gek genoeg niet zo van het drukke leven. In het hoge Noorden is er een groot deel van het jaar veel minder licht. Je kunt je voorstellen dat je hier niet direct heel vrolijk van wordt. Daar hebben ze iets op gevonden. Door het interieur kalm te houden vloeit en meer licht door de ruimte. Witte wanden, blank beuken en zachte stof tinten zorgen ervoor dat je niet in de put gaat zitten als het al om 15:00 donker wordt. Deze interieur sfeer is ook op andere plekken in de wereld opgepikt, ook waar er wel gewoon vol daglicht is.

 5.     Scandinavisch design is van hoge kwaliteit

  Deze reden is denken we voor iedereen wel bekend en staat daarom ook op nummer 5. Er is veel design in de wereld te vinden die ondanks de prijs toch niet altijd van super hoge kwaliteit is. In Scandinavië komt vakmanschap en kwaliteit altijd op nummer 1. Er gaat veel tijd overheen voor een Scandinavisch design product op de markt komt. Wanneer het in jouw interieur staat dan staat er een goed doordacht item van hoge kwaliteit voor vele jaren plezier.

  design vakmanschap

Wat is jouw reden om te kiezen voor Scandinavisch design?

Deel: