Tristan Frencken, een korte introductie

Tristan Frencken, een korte introductie

We zijn bij Sterk Online erg actief met het vinden van ontwerpers en nieuwe merken die de Scandinavische stijl een warm hart toedragen. Zo werden we onlangs benaderd door de Nederlandse ontwerp studio van Tristan Frencken en gingen we op bezoek in 's-Hertogenbosch. Alle ingrediënten die we zoeken in een design merk zijn hier aanwezig. De ontwerp studio met werkplaats, kantoor en showroom zijn hier allen aanwezig in een mooi pand aan het water. We stellen Tristan Frencken dan ook graag even aan je voor.

Tristan Frencken is ontwerper & ondernemer

Tristan Frencken is een jonge gepassioneerde ontwerper uit 's-Hertogenbosch. Al vanaf jonge leeftijd was hij gefascineerd door materialen en wilde er iets nieuws mee creëren. Deze drang heeft onbewust de fundering gelegd voor hem als ontwerper en later ook als ondernemer.

Tristan Frencken aan het werk

Tristan Frencken aan het werk[/caption] In 2004 studeert hij Cum Laude af aan de Design Academy Eindhoven, liep hij stage bij Kho Liang le Associates in Amsterdam en niet veel later start hij zijn eigen ontwerp studio. Sinds 2014 is de studio van Tristan Frencken gevestigd aan de Handelskade in de historische binnenstad van 's-Hertogenbosch waar met een klein gedreven team wordt gewerkt aan alle facetten die voor de ontwikkeling van een nieuw product van belang zijn.

Ambitie

Tristan Frencken heeft de ambitie om producten niet alleen mooi en functioneel te maken, ze moeten ook nieuwgierigheid opwekken door de wijze waarop ze zijn geconstrueerd. De constructie mag gezien worden en Tristan ziet dan ook graag de vraag opkomen: 'hoe zit dat product in elkaar?'. Dit resulteert in prikkelende en eigentijdse ontwerpen met een sympathiek karakter. De producten van Tristan Frencken zijn in balans met de ruimte, krachtig door eenvoud, in lijn met een Scandinavische ontwerp traditie.

Bent serie in eigen ontwerp en productie

Bent serie in eigen ontwerp en productie[/caption] De producten van Tristan Frencken voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen doordat ze in eigen beheer worden geproduceerd. Hierdoor is de controle op de productie in goede handen en kan worden gewerkt met materialen van Nederlandse bodem. Dutch Design is in dit geval ook écht Dutch Design.

De Collectie

De huidige collectie van Tristan Frencken bestaat uit de Bent serie. Een comfortabele eetkamerstoel, een lounge stoel en een bijzettafel die duidelijk kenmerken uitwisselen. Later dit jaar zal de Sqround tafel en de Bubbles kast geïntroduceerd worden.

bent-eetkamerstoel

De Bent eetkamerstoel past in elke setting.

Bent eetkamerstoelen

Bent eetkamerstoelen

Bent lounge stoelen met Bent tafel

Bent lounge stoelen met Bent tafel

Klik hier om de Tristan Frencken collectie in onze shop te bekijken. We zijn heel benieuwd wat jij hiervan vindt, geef hieronder jouw reactie!

Deel: