Urbanized documentaire

Urbanized documentaire

Voor de liefhebber van architectuur is de documentaire Urbanized van Gary Hustwit een echte aanrader. Urbanized is het 3e deel in een trilogie over design om ons heen. Verschillende architecten van over de hele wereld vertellen over de stedelijke omgeving en eigen werk.

Urbanized

Urbanized laat prachtig de worsteling zien tussen de ontwerpers en de ruimte. Waar bij product design vaak 1 ontwerper bepaalt hoe iets gaat worden is bij stedelijke vormgeving vaak een scala aan commissies verantwoordelijk voor het eindresultaat. In de documentaire Urbanized vertellen beleidsmakers, architecten, planners, bouwers en denkers over de problemen en strategieën bij het inrichten van steden. De uitdagingen voor het uitbalanceren van huisvesting, mobiliteit, openbare ruimte, maatschappelijk engagement, de economische ontwikkeling en het milieubeleid spelen hierbij een belangrijke rol.

Wie mag onze steden vormgeven en hoe doen ze het eigenlijk? Meer dan de helft van de wereldbevolking woont nu in stedelijk gebied en tegen 2050 zal dit verwacht worden 75% te zijn. Sommige steden ervaren een enorme groei en andere krimp. Het omgaan met dit gegeven stelt verantwoordelijke voor een grote opgave. De documentaire verkend stedenbouwkundige projecten over de hele wereld en geeft de discussie over de toekomst van het stedelijk gebied weer. De film is te koop op www.hustwit.com of te huur op Vimeo.

Deel: