Volvo - Een kijkje in de toekomst

Volvo - Een kijkje in de toekomst

De nieuwe gepresenteerde conceptauto’'s van Volvo geven volgens het merk een blik op het interieur en de functionaliteit van toekomstige Volvo-modellen. De modellen zijn opvallend strak vormgegeven, eigenlijk precies zoals we dat van Scandinavische vormgevers gewend zijn. Fantastische details, geweldige afwerking en prachtig materiaalgebruik. De nieuwe Volvo conceptauto’s lijken wat gebruiksgemak betreft, volledig opnieuw uitgevonden. We zijn na de presentatie van deze schitterende modellen alleen bang geworden van de maakbaarheid van deze conceptauto’s.

Volvo-XC-Coupe-Concept-front-three-quarter-above-2

Misschien wel een beetje té vernieuwend Volvo heeft in het verleden een reeks prachtige auto’s gemaakt, met een vernieuwende kijk op hoe wij een auto zien en willen ervaren. Met de presentatie van deze nieuwe conceptserie lijkt het alsof ze een paar stappen willen overslaan en direct willen wegrijden van de tekentafel. Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar zelden worden vernieuwende conceptauto’s zo de weg opgestuurd.

2014-Volvo-Concept-Estate-Wallpaper

Zweden willen kwaliteit en duurzaamheid 87 jaar geleden reed de eerste Volvo auto de werkplaats uit, sindsdien is er een hoop veranderd bij Volvo, maar ook een hoop niet. Want de eerste Volvo auto ÖV4 (ÖV4 staat voor “Öppen Vagn 4 cylindrar”) was een luxe wagen die zijn tijd ver voorruit was. Niet alleen was deze ÖV4 vernieuwend, het was een auto die totaal niet aansloeg bij het Zweedse publiek. Bij het zien van de nieuwe conceptmodellen reist de vraag of de nieuwe serie conceptauto’s niet een beetje te ver is doorgeschoten in het design. We weten dat de Zweden houden van kwaliteit en duurzaamheid, maar de vraag is of de auto in het land zelf aan gaat slaan in verband met het ‘science fiction’ gehalte van de nieuwe conceptserie.

14-concept-coupe-04

Slechts een blik op de toekomst Het merk noemt de nieuwe serie zelf ‘’een ode aan Scandinavische creativiteit’’. Maar die uiting is makkelijker uitgesproken dan waargemaakt. Als we eerlijk zijn dan lijkt de nieuwe concept Coupé bijvoorbeeld eerder op een nieuwe Audi dan op een volledig nieuwe en onafhankelijk Volvo-design. Dat is jammer, want het logo op de voorkant van deze prachtige nieuwe concept auto is dan nog het enige verschil. Terug naar de tekentafel? Nee geen zorgen, het is maar een blik op de toekomst. Hoe de conceptauto’s er echt gaan uitzien is nog een verassing.

volvo-concept-coupe-photo-534765-s-1280x782

Deel: