Wat je koopt heeft effect op het milieu

Wat je koopt heeft effect op het milieu

Onlangs lazen we een interessant artikel op de website van de NOS. We weten inmiddels dat ook Nederland ernstig zal moeten gaan letten op de uitstoot van CO2 zoals dat is afgesproken in het klimaatakkoord. Het artikel van de NOS geeft aan dat we niet alleen op de korte termijn moeten denken maar ook zelf er rekening mee moeten houden dat ons gedrag gevolgen heeft voor de toekomst. De spullen die je koopt hebben effect op het milieu.

Onze missie tegen de wegwerpmentaliteit

Al een aantal jaar doen we ons best een missie gaande te houden tegen de wegwerp mentaliteit. Nu blijkt volgens het artikel van de NOS dat refereert aan cijfers van het CBS dat wat wij hier kopen niet alleen hier effecten heeft, maar over de gehele wereld. Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om spullen goedkoop in het verre oosten te bestellen, maar we worden voor de vraag gesteld of dit wel zo goed is voor onze aarde.

Mater Earth GalleryMater Earth Gallery

Snel wisselende interieur trends

Ook het interieur kent trends die relatief snel wisselen. Natuurlijk is het erg leuk om met je interieur bezig te zijn en zo af en toe iets nieuws toe te voegen. Wij denken dat wanneer je kiest voor een design product dat ontworpen is de tijd te kunnen doorstaan en de kwaliteit heeft zodat het generaties mee gaat, je goed bezig bent voor het milieu. Met een aantal leuke accessoires kun je dan altijd iets nieuws toevoegen maar de herinneringen die blijven kleven aan een bijzonder object zijn denken wij waardevoller dan de laatste trends.

grondstoffenWasteland (foto: Mater)

Grondstoffen

Volgens het artikel op de NOS komen veel van onze grondstoffen uit landen van onze voormalige koloniën. Dit blijkt erg belangrijk voor onze economie, maar deze landen krijgen wel de rekening gepresenteerd met een veranderend klimaat. Door onze consumptie is de uitstoot in deze landen met 8% gestegen. Onze collectie bestaat heel bewust uit Scandinavisch design dat zoveel als mogelijk wordt gemaakt met grondstoffen uit Europa. Merken die hier heel bewust mee bezig zijn zijn o.a. Mater met hun Earth Gallery en Artek. We zijn heel benieuwd naar jouw visie hierop. Reageer onderaan dit artikel of stuur ons een berichtje.

Deel: