MAGAZIJN OPRUIMING! Kortingen tot wel 40% zolang de voorraad strekt. Klik hier om de selectie te bekijken.

Artek werd opgericht in 1935 om het verkopen van design meubelen, ontworpen door Alvar Aalto te bevorderen. De oprichters van Artek, Alvar Aalto, Aino Aalto, Nils-Gustav Hahl en Maire Gullichsen, tekende een manifest geïnspireerd door het functionalisme, volgens welke Artek haar doel was "om meubelen te verkopen en de moderne cultuur van bewoning te bevorderen door tentoonstellingen en andere middelen". De naam Artek komt van Art & Technology dat nog altijd de filosofie achter de ontwerpen is. Artek is inmiddels onderdeel van Vitra. Sterk Online is officieel erkend dealer sinds 2010 en dus is de gehele collectie van ontwerpers als Bouroullec, Grcic, Tapiovaara en Alvar Aalto hier te bestellen.

4 Items Resulaten

per pagina
 1. Artek Outline posters 50x70cm

  Vanaf € 22,46 Regular Price € 29,95
  Artek Outline posters 50x70cm
  Vanaf € 22,46 Regular Price € 29,95

  De Artek Outline posters laten een abstractie weergave zien van de organische lijnen van de iconische meubelen door Alvar Aalto, de Finse ontwerper. De Outline poster heeft een afmeting van 50 x 70 cm en is gedrukt op Munken Lynx Ruw papier. Het ontwerp van de posters is van de in Helsinki gevestigde ontwerpstudio Tsto. De vormen van de Armchair 41, Lounge Chair 43 en de Tea Trolley 900 zijn geplaatst op een speciaal uitgekozen Scandinavisch kleurenpalet.

 2. SALE
  Artek Icon kaarten set Artek Icon kaarten set

  Artek Icon kaarten set

  Special Price € 8,96 Regular Price € 11,95
  Artek Icon kaarten set
  Special Price € 8,96 Regular Price € 11,95

  De Artek Icons kaarten set bestaat uit 5 kaarten met prints van iconen uit de Artek collectie, Alvar Aalto, Ilmari Tapiovaara, en Shigeru Ban. Elk van deze kaarten is gemaakt van gerecycled karton van 350 gr. Deze set is voor de echte liefhebber van Fins en Scandinavisch design. De kaarten zijn gemaakt door de Berlijnse design studio Greige. De kaarten hebben het formaat van A6.

 3. SALE
  Artek Tote Bag tas Artek Tote Bag tas

  Artek Tote Bag tas

  Special Price € 111,30 Regular Price € 159,00
  Artek Tote Bag tas
  Special Price € 111,30 Regular Price € 159,00

  Artek Tote Bag is een handtas met het beroemde Zebra motief dat rond 1930 werd ontdekt van Aino Aalto. De tas heeft een handige afmeting van 41 x 42 cm. De binnenzijde kent 1 groot vak en 1 klein vak aan de zijkant gestikt voor bijzvoorbeeld een telefoon of sleutels. De handvatten zijn van leder wat het totaal een luxe tas maakt.

 4. Artek Riihitie Plant Pot - Shape A

  Vanaf € 35,40 Regular Price € 59,00
  Artek Riihitie Plant Pot - Shape A
  Vanaf € 35,40 Regular Price € 59,00
  De Artek Riihitie Plant Pot is een ontwerp van Aino Aalto uit omstreeks 1937 en verkrijgbaar in 2 uitvoeringen. Deze Shape A uitvoering van de Riihitie plant pot is gemaakt van geglazuurd keramiek en in 2 afmetingen verkrijgbaar. De pot is handgemaakt en organisch van vorm. De pot werd door Alvar en Aino Aalto gebruikt op het terras van hun huis aan de Riihitie Road in Helsinki. De Riihitie Plant Pot werd gepresenteerd op de wereld tentoonstelling in Parijs in 1937, maar werd helaas niet in productie genomen. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

4 Items Resulaten

per pagina