Nikari

Nikari is opgericht in 1967 als fabrikant van duurzaam houten designproducten van uitstekende kwaliteit. Oprichter van Nikari, Kari Virtanen, werkte samen met de grootste Finse architecten en ontwerpers zoals Alvar Aalto en Kaj Franck. Hij heeft altijd het ecologische onderdeel van produceren met hout benadrukt en door de jaren technieken van oppervlaktebehandelingen met olie, was of zeep zich eigen gemaakt. Nikari is nu geleid door de nieuwe generatie met dezelfde kernwaarden. Het is gevestigd in het prachtige dorp Fiskars, in het zuidwesten van Finland, waar op traditionele wijze de meubelen worden gemaakt.
 

Fins design van Nikari

De collectie van Nikari is gekenmerkt door een ambitieuze en eigentijdse benadering. De ontwerpen van de Nikari meubelen zijn diep geworteld in de Scandinavische traditie. Het ontwerp respecteerd de essentie van het materiaal, hout. Door het tijdloze karkater past Nikari in veel interieurs.

 

Nikari
Nikari
Nikari

 

Duurzame meubel productie

Het hout voor de productie van de meubelen komt van een zagerij om de hoek in het dorp Fiskars, Finland. Het meeste van het hout komt uit de nabijgelegen bossen en wordt op de princiepes van duurzaamheid en biodiversiteit onderhouden. De collectie van Nikari bestaat bijna volledig uit massief houten producten waarbij materialen als stof of leder worden toegevoegd. Nikari gebruikt alleen de hoogste kwaliteit en zo ecologisch mogelijke materialen.

 

De bekleding van meubelen van Nikari kan gemakkelijk worden vervangen zodat een lange levensduur van het meubel kan worden gegarandeerd.

 

Neem voor vragen over het merk Nikari contact op met onze klantenservice. Ook voor een scherpe offerte voor zakelijk gebruik kunt u contact opnemen met de klantenservice.