Normann Copenhagen

Nomann Copenhagen biedt een unieke collectie design accessoires, design lampen, kasten, bijzettafels, glazen en kandelaren. Jan Andersen en Poul Madsen staken in 1999 de koppen bij elkaar om samen het verschil te maken in de designwereld. Het begon met een klein winkeltje, maar in 2005 verhuisde Normann Copenhagen naar een oud bioscoopgebouw van 1700m2. De 'Flagship Store' was een feit. Naast prijzen voor de hippe winkel heeft Normann Copenhagen sinds 2002 al meer dan 40 awards op haar naam gezet voor product design. De collectie wordt elk jaar verder uitgebreid met onlangs de Form serie in de Ace collectie.

Deens design van Normann Copenhagen

Normann Copenhagen is vandaag de dag een manier van leven geworden. Bij Het Deense merk houden ze van het aanvechten van de traditionele design regels. Zo vind je bijvoorbeeld traditionele materialen in een ontraditionele manier terug zoals de 'Stone Hook' gemaakt van IJslands gesteente, een vaas van silicone of zelfs een hond van kunststof. Sterk Online is officieel dealer voor Normann-Copenhagen.

 

Design meubelen en verlichting van designtalent Simon Legald

Simon Legald (geboren 1986) is een Deens product designer gevestigd in Kopenhagen. Hij studeerde af aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten in 2012. Simon werkt met zowel kleine en grote schaal producten. Bekijk o.a. de nieuwe Form serie, het resultaat van een zoektocht naar de perfecte stoel.

Voor Simon is eerlijkheid hetgeen dat de ware identiteit van de objecten beschrijft. Met aandacht voor de technieken die nodig zijn voor de structuur van het product, maakt het een visueel deel van zijn ontwerp. Daarom is het ontwerp met zowel vakmanschap als de industrie in het achterhoofd gemaakt.

 

Producten van ontwerpstudio Ding3000

DING3000 is het atelier van de ontwerpers Carsten Schelling, Sven Rudolph en Ralf Webermann. Na de gezamenlijke studies in Hannover en het werken voor verschillende studio's, zoals Vogt & Weizenegger en Marcel Wanders zijn ze begonnen om samen te werken in 2005. Het ontwerpen van consumptiegoederen zoals meubilair, armaturen en residentiële accessoires is de kern.

Ze hebben tot nu toe meer dan 30 designprijzen gewonnen waaronder de internationaal gerenommeerde iF Product Design Award, de Good Design Award, de reddot Design Award en de Design Plus Award.